Småbarnsmor Birgitte (35) har endelig fått til å trene flere ganger i uken med Naardic.

  • Home
  • News
  • Slik-kom-trebarnsmoren-i-sitt-livs-form
Nøkkelvisual for Slik kom trebarnsmoren i sitt livs form

Artikkel fra VG, 9. januar 2023

På stuegulvet hjemme på Hamar har Birgitte Wardeberg rullet ut treningsmatten foran TV-en og er klar for en 25-minutters treningsøkt. Det eneste utstyret hun har med seg er en flaske vann og et par vekter for ekstra intensitet. På skjermen blir hun og de andre deltakerne ønsket velkommen én etter én av dagens trener og Naardic-gründer Annema Refsnes. Birgitte og de andre deltakerne blir veiledet gjennom treningen av Annema, som stadig deler tips til hvordan øvelsene kan gå opp eller ned i vanskelighetsgrad – alt etter eget nivå.

Var skeptisk til hjemmetrening

Da pandemien traff og Birgitte så seg nødt til å teste hjemmetrening, var hun til å begynne med skeptisk. Om hun tok på seg rollen som egen trener, ble det dårlig stemning og hun var streng med seg selv. Da hun bestemte seg for å teste Naardic, spurte hun trener Annema om hjemmetrening var effektivt nok. 

– Jeg trodde jeg kom til å savne vektene og stepkassene. Men jeg lærte fort at kroppsvekt var mer enn nok, sier hun lattermildt, og legger til at hun aldri har vært i bedre form.

I dag elsker hun friheten og tilgjengeligheten det å trene med Naardic gir henne. Endelig har hun fått muligheten til å prioritere trening i hverdagen igjen, uten at det går utover familietid eller dagligdagse gjøremål. 

– Nå kan jeg logge på 30 sekunder før timen starter. Jeg kan skifte til treningstøy mens instruktøren sier hei, eller hjelpe barna med tannpussen i pausen.

Varierte økter

Treningsøktene fra Naardic er varierte og varer ofte ikke lenger enn 20-40 minutter. Som deltaker velger man selv om man ønsker å ha kameraet skrudd på eller ikke. Øktene man kan velge mellom varierer i alt fra lavterskelsøkter som pausegym, rygg- og nakke-rehabilitering, yoga og meditasjon, til styrke, intervaller, løping, yoga, pilates og Zumba for å nevne noen. I tillegg er timene spredt utover dagen mellom klokken 06.00 og 22.00, noe som gjør at mennesker som lever i en konstant tidsklemme enkelt kan presse inn en treningsøkt. 

Sjekk ut vår varierte timeplan

Passer med familielivet

– Det hadde vært helt umulig om jeg skulle dratt på trening flere ganger i uken, og blitt borte en time eller to. De korte øktene gjør at jeg jevnlig kan beholde hverdagsbevegelsen i gang. Det blir ikke tre store økter i uken, men heller fem små halvtimer, og det fungerer så mye bedre med familielivet.

Mens Birgitte trener, sitter ofte barna ved siden av henne og leker eller gjør lekser. Hun synes det er viktig at barna får se at trening er en naturlig del av hverdagen. 

– Aktiviteten blir en del av familielivet, og jeg trenger ikke planlegge at jeg skal dra ut. De kan tasse rundt mens jeg gjør øvelsene. Jeg elsker at de ser at jeg har bevegelsesglede, det synes jeg er en fin del av oppveksten deres. 

– Føler meg veldig privilegert

At mange kvier seg for å gå på treningssenter er ingen hemmelighet, og det kan være mange grunner til det. Det er en følelse også Birgitte har kjent på. Til tross for at hun selv møtte mannen sin på treningssenter, minnes hun at terskelen var stor da hun først begynte å trene på et senter.
– Når jeg trener hjemmefra, forholder jeg meg bare til meg selv og instruktøren på skjermen som er glad for å se meg. 

Roser trenerne

Etter at hun fikk øynene opp for hjemmetrening, tviler Birgitte på at hun noen gang vil gå tilbake til trening på et senter. 

– For at jeg skal kunne dra hjemmefra for å trene kreves det planlegging og koordinasjon, noe som ville resultert i mindre trening, sier hun og fortsetter: 

– Nå er treningen alltid tilgjengelig, og jeg føler meg privilegert som får trene med noen av Norges mest kompetente trenere. Både innenfor pilates, løping, kondisjon, styrke og kroppsvekt – og at jeg får dem rett inn på skjermen i hjemmet mitt – det er veldig luksus.

For Birgitte handler mye av treningsgleden om kompetente og engasjerte trenere. 

– Man får liksom alltid et «Hei, Birgitte, så fint å se deg», og jeg tror på dem da! De skryter av det du gjør og får til, noe som gjør at man går ut av treningen med en god følelse, for noen har lagt merke til hva du fikk til. Det gjør det veldig motiverende å fortsette, forteller hun. 

Meld deg inn her!

intercom initiativtaker